3 Duurzame cadeau tips voor als je het even niet weet

We kennen het allemaal wel eens. Je moet nog een cadeau kopen voor een vriend, familielid, collega of wie dan ook en je hebt werkelijk waar geen flauw benul wat je nu precies moet halen. We geven we drie leuke duurzame cadeau tips in deze blog.

Verwen iemand met een heerlijk diner!

Wie is er nou geen fan van lekker eten? Verwen iemand door heerlijk te koken, zo uitgebreid als je zelf maar wilt. Je kan natuurlijk iemand een lekker ontbijtje bezorgen, maar een luxe diner slaat ook niemand af. Of denk aan een pot met gezonde zelfgebakken koekjes. Nu horen we je denken; ‘hoe is dit nu duurzaam?’. Nou, door rekening te houden met de seizoensgroente en -fruit en daar je recept op af te stemmen of te kiezen voor biologisch. Niet echt een keukenmens? Haal dan iets lekkers bij een lokaal restaurant om thuis ‘uit eten’ te gaan of ga echt uit eten naar een vegetarisch restaurant.

Eerste hulp bij duurzaamheid

Je kunt natuurlijk ook iemand helpen met het volgen van een duurzame levensstijl door een cadeau te geven die daarin ondersteunt. Loop eens door de kringloop of neem een kijkje op Marktplaats en je tikt zo een mooie tweedehands woonaccessoire, sieraad, etc. op de kop. Wel zin in een uitdaging? Challenge jezelf dan met het upcyclen van wat oude spullen tot een uniek en persoonlijk cadeau. Maak bijvoorbeeld haakjes voor aan de muur van lepels, transformeer een oude wijnfles tot een lamp of maak een sneeuwbol van een lege pot pindakaas, je kunt het zo gek bedenken als je wilt.

Heb je twee linkerhanden? Dan zijn er gelukkig ook genoeg duurzame cadeaus online te vinden of bij een winkel in de buurt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een herbruikbare koffiebeker, een duurzaam sieraad of funky sokken van bio-katoen? Ook als duurzame ondernemer zijn er leuke opties te bedenken voor duurzame cadeaus. Wat dacht je bijvoorbeeld van tarwestro pennen bedrukken met logo? Naast duurzaam ook nog eens superhandig!

Weg met al die spullen!

Wees niet bang om te ontspullen en te consuminderen. Er zijn genoeg spullen op de wereld, toch? Geef dan in plaats van spullen een ervaring cadeau. Bovendien gaan herinneringen een stuk langer mee. En het gebaar hoeft ook echt niet perse super groot of duur te zijn. Een mooie herinnering kan zo klein zijn als fietstocht of wandeling door de Veluwe, tot een museum, kaartjes voor een concert of zo gek als samen bungeejumpen.

Welke duurzame cadeautip heb jij? Deel het in een reactie hieronder.

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Greengiving
Afbeelding: door Kostiantyn Li via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.