Deze boeken over duurzaamheid zijn een mustread

Nederlandstalige boeken over duurzame thema’s die je gelezen moet hebben

Voornemens om meer (duurzame boeken) te lezen tijdens de vakantie? En op zoek naar boeken die de moeite waard zijn om op je e-reader te zetten? Deze Nederlandse en/of Vlaamse boeken bieden een diepgaand inzicht in duurzaamheid, milieu-impact en hoe we als individuen en samenleving kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ze variëren van praktische gidsen tot filosofische verkenningen en bieden samen een compleet beeld van de uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. (In willekeurige volgorde)

1. “De verborgen impact: Alles voor een eco-positief leven” door Babette Porcelijn

In “De verborgen impact” onderzoekt Babette Porcelijn de verborgen milieueffecten van ons dagelijks leven. Ze behandelt niet alleen de directe impact van onze consumptie. Maar ook de indirecte impact die vaak over het hoofd wordt gezien. Het boek biedt praktische inzichten en handvatten om milieubewuster te leven en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

2. “Dit is een goede gids – Voor een duurzame lifestyle” door Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot presenteert in “Dit is een goede gids” een breed scala aan duurzame en eerlijke producten en merken. Het boek biedt tips en advies over hoe je bewuste keuzes kunt maken op het gebied van mode, voedsel, reizen en meer. Het is een praktische gids voor iedereen die duurzamer wil leven zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit.

3. “Hoe gaan we dit uitleggen” door Jelmer Mommers

Jelmer Mommers, journalist bij De Correspondent, onderzoekt in “Hoe gaan we dit uitleggen” de urgentie van klimaatverandering en de gevolgen ervan voor de samenleving. Hij biedt heldere uitleg over complexe klimaatkwesties en verkent oplossingen om de opwarming van de aarde te beperken. Het boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een dieper begrip van de klimaatcrisis.

4. “Talking Dress: Gesprekken over eerlijke kleding en duurzame stijl” door Marieke Eyskoot

In “Talking Dress” voert Marieke Eyskoot gesprekken met vooraanstaande pioniers in de eerlijke kledingindustrie. Ze bespreekt de impact van fast fashion op het milieu en arbeidsomstandigheden. Maar biedt ook inspiratie en praktische tips om bewustere en duurzamere modekeuzes te maken. Het boek is een gids voor iedereen die geïnteresseerd is in fair fashion, met een nadruk op het belang van bewuste consumentenkeuzes voor een duurzame garderobe.

5. “De kanarie in de kolenmijn: Hoe je burn-out en depressie overwint door goed voor jezelf te zorgen” door Lannoo Campus

De kanarie in de kolenmijn” behandelt duurzaamheid op een meer persoonlijk niveau en focust op het belang van zelfzorg en mentale gezondheid. Het benadrukt hoe we moeten omgaan met stress en druk in ons moderne leven om een duurzaam evenwicht te vinden tussen werk, gezin en persoonlijke ontwikkeling. Het boek biedt waardevolle inzichten om te zorgen voor onszelf en anderen in een steeds veeleisender wordende wereld.

Heb jij leestips voor boeken over duurzaamheid? Deel ze in een reactie hieronder!

Afbeelding: door Perfecto Capucine via Unsplash

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Wanneer je een aankoop doet via een affiliate link kost het jou niets extra, maar krijgt Duurzaamheidskompas een kleine vergoeding voor het doorverwijzen.

Author: Kubra Zehra

Wereldburger (3 continenten in 6 jaar) | omgevingspsycholoog | (chill)loper & wannabe bergbeklimmer | schrijven is zilver, zingen is goud | Oprichter internationale omgevingspyschologie platform ePSIch (EΨch)

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.