Een duurzaam kantoor: hier moet je op letten

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans groot dat je ook een eigen bedrijfspand hebt. Je kunt je kantoor op verschillende manieren inrichten. Toch is het belangrijk om ook als bedrijf te kijken naar de toekomst. Zo is het goed om je kantoor te verduurzamen. Wij geven je in deze blog vier tips hoe je tot een duurzaam kantoor kunt komen.

1. Zonnepanelen

Allereerst kun je erover na gaan denken om je bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zonnepanelen zakelijk aanschaffen, waardoor je ook gebruik kunt maken van bepaalde subsidies. Zonnepanelen kunnen dus zeer voordelig uitpakken voor je onderneming. Op die manier kun je namelijk je eigen energie opwekken door middel van de zon. Via zonnegilde.nl kun je kijken welke voordelen er nog meer zijn als het gaat om zonnepanelen voor op je bedrijfspand. Zo kun je genieten van de zonnepanelen en alle voordelen ervan.

2. Isolatie

Mocht je al een tijdje in het kantoor zitten, dan is het goed om eens te kijken naar de isolatie ervan. Als je kantoor namelijk niet goed geïsoleerd is, dan kan het zo zijn dat je extra moet stoken om te verwarmen. Doe de gratis isolatiecheck van Natuur en Milieu om erachter te komen hoe het gesteld is met de isolatie van je bedrijfspand. Een duurzaam kantoor is een goed geïsoleerd kantoor!

3. Veel groen op kantoor

Het is altijd goed om groene details neer te zetten in je kantoor. Denk hierbij aan mooie planten, bloemen of een groene wand. Op die manier wordt de luchtkwaliteit van je kantoor een stuk beter en kies je voor een rustgevende en natuurlijke inrichting. Naast dat het duurzaam is, kan ook de concentratie en stemming positief beïnvloeden.

4. Verbruik niet teveel energie

Als laatste is het goed om een overzicht te houden van je energierekening. Zo is het verstandig om bepaalde apparaten uit te schakelen voordat je gaat vertrekken en niet op stand-by te laten. Denk bijvoorbeeld aan de computerschermen, lampen en andere apparaten die stroom verbruiken.

Welke maatregelen neem jij om je kantoor te vergroenen en te verduurzamen? Deel je tips hieronder in een reactie.

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Zonnegilde
Afbeelding: Alesia Kazantceva via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.