Gebruik deze tips om energiekosten te besparen

Door o.a. de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen enorm gestegen. Ook in Nederland zijn de energieprijzen in vergelijking met vorig jaar met meer dan 200% gestegen. Gelukkig zijn er veel manieren hoe je energiekosten kunt besparen. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je energie kunt besparen.

3 Tips om energiekosten te besparen

Met deze tips kun jij op je energiekosten besparen:

1.      Maak gebruik van de warmte van de zon

De zon is één van de grootste warmtebronnen die we kennen en daarom is het erg handig om hier optimaal gebruik van te maken. Open daarom overdag de gordijnen van je huis en laat de warmte en het licht van de zon je huis binnen. Op deze manier wordt je huis verwarmd en het mooie is dat je hier helemaal geen kosten aan overhoudt. Let er wel op dat je deze s ’avonds weer sluit, want hierdoor blijft de warmte in je huis. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je gordijnen niet voor de verwarming zitten, want dan kan de warmte er niet doorheen.

2.      Zet je verwarming en thermostaat lager

Een andere manier om energiekosten te besparen is door het energieverbruik te verminderen. Zet dus je thermostaat lager op het moment dat je niet thuis bent of aan het slapen bent. Bij slimme thermostaten kun je tijden en periodes instellen waarvoor de thermostaat meer of minder moet verbruiken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je thermostaat op het moment dat je gaat slapen automatisch minder verbruikt en de tempratuur verlaagd. Op deze manier kost het niet al teveel moeite om dit elke keer aan te passen en bespaar je vele energiekosten.

Lees tip:  Energie besparen in 10 stappen

3.      Voorkom sluipverbruik

Sluipverbruik is verbruik van energie of elektriciteit zonder dat je het daadwerkelijk gebruikt. Oftewel je apparaten verbruiken energie zonder dat je er enig voordeel uithaalt. Sluipverbruik komt bij veel apparaten voor die op stand-by staan en hierdoor betalen veel mensen onnodig veel aan energiekosten. Zorg er daarom voor dat je apparaten helemaal uitschakelt of de stekker van de apparaten verwijdert uit het stopcontact. Een bespaarstekker is een andere oplossing. Met het gebruik van een bespaarstekker hoef je de stekkers niet uit het stopcontact te verwijderen.

Voor nog meer tips om energie te besparen kun je kijken op de website van Vereniging Eigen Huis.

Heb jij ook manieren gevonden om energiekosten te drukken? Deel je ervaring in een reactie hieronder.

Deze blogpost bevat een gesponsorde link van CVkoopjes.nl

Afbeelding: Erik Mclean via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.