Hybride rijden: de voordelen voor het milieu

Hybride rijden wordt ook wel het rijden van de toekomst genoemd. De bedoeling is dat we uiteindelijk allemaal op z’n minst hybride gaan rijden. Een mooie tussenstap om ooit in de toekomst allemaal op elektrisch rijden over te stappen. Toch moet er nog veel gebeuren voordat we daar zullen komen. Nog altijd zijn er veel mensen die zich vast blijven houden aan de traditionele brandstofauto.

Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die de overstap wél willen maken. Dat is goed nieuws voor het milieu. Bovendien kan ook bijna niet anders meer nu het aanbod van klimaatvriendelijkere auto’s in rap tempo toeneemt. Een groene Mitsubishi kopen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Hybride rijden wordt langzaam maar zeker verwelkomd. Maar waar let je op als je nog nooit een hybride auto hebt gekocht? En wat levert dit op voor het milieu?

Klimaatvriendelijk?

Het is een prettige gedachte dat we één front beginnen te vormen tegen het klimaatprobleem. Het kabinet, maar ook de Nederlandse burgers maken steeds klimaatvriendelijkere beslissingen. Niet alleen voor het behoud van de wereld voor onze generatie, maar ook voor alle generaties die nog mogen komen. Auto’s zijn enorm milieuvervuilend. Tegelijkertijd zijn we steeds meer gaan rijden. Daar moet dus iets veranderd worden. Dankzij hybride rijden kunnen de eerste stappen richting milieuvriendelijker rijden gezet worden. Maar hoe klimaatvriendelijk is hybride rijden eigenlijk?

Hybride auto’s beschikken zeker over enkele voordelen ten opzichte van de brandstofauto op het gebied van milieu. Zo stoten zij minder schadelijke stoffen zoals fijnstof en stikstofoxiden uit. Daarnaast is er minder sprake van CO2-uitstoot. Hier moet wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst. Niet elke hybride auto is namelijk even klimaatvriendelijk. Bovendien is elektrisch rijden nog altijd een stuk beter. Wil je dus hybride rijden? Let er dan goed op hoeveel schadelijke stoffen er daadwerkelijk uitgestoten worden. Dit is ook van belang voor een eventuele korting op de motorrijtuigenbelasting.

Waar let je op bij het kopen van een hybride auto

Hybride auto’s zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ze worden steeds populairder en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen.

Nog even wat informatie op een rij. Een hybride auto rijdt zuiniger dan een brandstofauto; je betaalt de helft van de reguliere wegenbelasting tot 2025 en het opladen van je accu is goedkoper dan het vullen van een tank benzine of diesel. Door de accu heeft een hybride auto wel minder laadruimte en de aanschafprijs van een hybride auto is hoger dan een brandstofauto.

Wil je een hybride auto kopen? Laat je dan goed informeren over de voor- en nadelen van deze auto en ontdek hoe je het zuinigst kunt rijden. Wees je ervan bewust dat hybride auto’s nogal grote kwaliteitsverschillen onderling kunnen hebben.

Deel je mening over hybride rijden hieronder!

Deze blogpost is een samenwerking met Mutsubishi-kopen.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.