Waar je aan moet denken voor je een elektrische auto koopt

Denk aan milieu

Het is natuurlijk heel belangrijk om te weten waarom Nederland een draai maakt naar elektrische auto’s. De vervuilende fossiele brandstoffen hebben een groot effect op het klimaat en al sinds het begin van de industriële revolutie leven we op een te grote voet. We moeten iets doen om die ecologische voetafdruk te verminderen. Met een elektrische auto is het mogelijk om de CO2-uitstoot met zo’n 30 tot in sommige gevallen wel 70 procent te reduceren. Dat is goed nieuws!

Regelgeving

Het is ook belangrijk om te weten dat je eigenlijk geen keus hebt: in 2035 mogen grote autofabrikanten geen auto’s met een verbrandingsmotor meer verkopen in de Europese Unie. In Nederland zijn er ook regels die het rijden van een benzineauto moeilijker maken: je mag met een benzineauto niet meer de binnenstad binnenrijden vanaf 2025. En in 2030 moeten autofabrieken hun auto’s 55 procent schoner maken. Het zijn allemaal regels om de draai naar elektrisch te versnellen. (Bron: Europese Commissie.)

Makkelijk laden

Daar komen we gelijk op het volgende punt: een charging station. Het is steeds makkelijker om je auto op te laden in Nederland. De overheid probeert op steeds meer plekken laadpunten neer te zetten en EV-fabrikanten leveren auto’s vaak met abonnement op hun laadpalen. Als je thuis zonnepanelen hebt is het helemaal ideaal: je kunt vrijwel gratis je auto opladen.

Recycling

Dan is het nog belangrijk om na te denken over het einde van de levensloop van je auto: immers, op een dag zal de accu ‘op’ zijn en is die aan vervanging toe. De accu is gelijk ook het meest vervuilende onderdeel in de auto. Toch zijn er steeds meer mogelijkheden voor het recyclen van oude accu’s en de tweedehands markt voor die dingen is niet te stillen. Er zijn mensen die een oude accu graag willen gebruiken voor de opslag van hun zonne-energie.

Lees tip:  Schonere wereld door duurzame energie

Overweeg je om een elektrische auto te gebruiken? Waarom wel/niet? Deel je mening hieronder!

Deze blogpost is gesponsord door Grid

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.