4 manieren om je huis beter te maken voor je elektrische auto

De kans is groot dat je meedoet aan de trend van elektrische auto’s aanschaffen wanneer je woont in Nederland. De subsidieregelingen zijn namelijk aantrekkelijk, terwijl een elektrische auto meehelpt in het bestrijden van klimaatverandering. Het is echter ook zaak om je huis beter te maken voor je elektrische auto. Maar wat is de beste manier om dit te doen? In deze blog vind je tips om dit voor elkaar te krijgen.

Laadpalen

De eerste manier waarmee jij je huis kan verbeteren voor je elektrische auto is door laadpalen te plaatsen. In feite is maar een laadpaal genoeg. Het voordeel hiervan is dat je niet langer op zoek moet naar een speciale parkeerplek waar jij je elektrische auto ook op kunt laden. In plaats daarvan is elke ochtend je auto helemaal vol met energie om je bijvoorbeeld naar je werk te brengen. Voor het installeren van een laadpaal is het aan te raden om een expert te raadplegen. Via bedrijven als Samenstromen is deze klus vrij snel geregeld.

Zonnepanelen

Verder is het slim om zonnepanelen te plaatsen op het dak van je woning. Het installeren van zonnepanelen op het dak van je huis kan een grote invloed hebben op hoe je elektrische auto rijdt. Het zonnepanelensysteem wekt elektriciteit op van de zon, die vervolgens kan worden gebruikt om de auto van stroom te voorzien via je laadpaal of kan worden opgeslagen in accu’s voor later gebruik. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan ook worden gebruikt om andere apparaten en elektronica in je huis van stroom te voorzien, waardoor je elektriciteitsrekening omlaag gaat en je tegelijkertijd milieuvriendelijk leeft.

Thuisbatterijen

Verder is thuisaccu’s laten installeren in je huis een geweldige manier om het beter te maken voor je elektrische auto. Met thuisbatterijen kun je energie opslaan uit hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen en die energie gebruiken om je auto op te laden. Ze kunnen ook back-up stroom leveren als er een stroomstoring is in je omgeving, zodat je genoeg stroom hebt om de dag door te komen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je zonder brandstof komt te zitten.

Een garage

Tot slot zal een garage kunnen helpen om je huis meer geschikt te maken voor een elektrisch voertuig. Met een garage is je auto beschermd tegen de elementen (én diefstal/vandalisme) en kan hij gemakkelijk worden aangesloten om op te laden.

Welke verbeteringen heb jij aangebracht aan je woning voor een betere aansluiting bij je elektrische voertuig? Deel je tips hieronder bij de comments.

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Samenstromen.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.