Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kwh?

Het is belangrijk om goed uit te zoeken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De opbrengst van zonnepanelen berekenen is dan een belangrijke stap. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen. Zo zijn er diverse soorten zonnepanelen die van andere materialen gemaakt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook zonnepanelen die verschillen in vermogen. Het is goed om dit allemaal op de juiste manier uit te zoeken. Zo is beter te bepalen hoeveel je er nodig hebt. 

Het soort zonnepaneel

Het is altijd zo dat zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende kristallen. Het is alleen wel verschillend in welke mate deze rendement opleveren. De juiste zonnepanelen via Zonduurzaam bestellen is dus wel belangrijk. Bedenk daarbij ook dat de ene soort er wat luxer uitziet dan de andere. Het is natuurlijk wel zaak om te zorgen dat er het maximale uit wordt gehaald op basis van de oppervlakte die je beschikbaar hebt. Het soort paneel speelt dan een grote rol.

Het vermogen van de zonnepanelen

Het is niet alleen het materiaal dat meespeelt. Ook het vermogen is heel belangrijk. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat de zonnepanelen in Nederland meestal 250 Wp zijn. Het is ook goed om eens te kijken naar zonnepanelen met een hoger vermogen. Je kan ze tot zelfs wel 1000 Wp krijgen. Dit is vooral goed voor een nog hogere opbrengst wanneer je weinig ruimte of veel schaduw hebt.

Het uitrekenen van de opbrengst

Het is ook mogelijk om de opbrengst te berekenen. Dit is ook belangrijk, want dat moet aansluiten op de energiebehoefte in huis. Wie een gezin heeft, zal meer opbrengst nodig hebben dan een alleenstaande. De opbrengst die nodig is, is te gebruiken om het juiste aantal zonnepanelen te vinden. Het is belangrijk om de opbrengst te delen door het vermogen van een paneel. Zo is te bepalen hoeveel er geïnstalleerd moeten worden op een dak. Dit is precies wat je nodig hebt.

Letten op afwijkende zaken

Het is natuurlijk niet zo dat elke woning precies gelijk is. Er kunnen altijd zaken afwijken van de norm. Misschien is er niet voldoende ruimte. Dan is een zonnepaneel met een hoger vermogen kiezen van groot belang. De zonnepanelen zijn dan wel wat duurder, maar er zijn er minder nodig. Dit komt door het hogere rendement. Wie bijvoorbeeld maar ruimte heeft voor 10 panelen, is beter af met een vermogen van 350 Wp. Zo is de opbrengst beter aan te sluiten op de mate van verbruik in huis.

Eerst een offerte aanvragen

Het is slim om alles niet alleen uit te zoeken. Dit kan ook gewoon door specialisten te doen. Het is bijvoorbeeld goed om een offerte aan te vragen. Daar staan de opties, prijzen en rekensommen in. Zo weet je alleen maar beter wat er mogelijk is en wat dit je gaat kosten. Goed om te weten is dat ondanks de afbouw van de salderingsregeling, het investeren in zonnepanelen financieel gunstig is.

Deze blog is gesponsord door Zonduurzaam

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.