Lima Muesli Yoga en Lima Amandelmelk

Toen Nur mij vroeg of ik Lima’s Muesli Yoga en Amandelmelk wilde uitproberen en reviewen, riep ik meteen “Ja!”. Ik ben veel aan het snacken de laatste tijd en meestal op een ongezonde manier. Deze review gaf me de uitgelezen kans om daar wat aan te doen.

Mijn eerste indruk van de Muesli Yoga: Zonder toegevoegde suikers? YES! en Yoga?? Oh – met Ayurvedische specerijen, dit wordt spannend…

Lima Muesli Yoga en ongezoete Amandelmelk

Over het algemeen vind ik muesli een beetje tricky. Je kan namelijk makkelijk een vijfje ervoor neertellen maar toch erachter komen dat het taai is en muf smaakt. Daarnaast heb je soms de scheve verhouding van vruchten, noten, haver, tarwe, etc., waar je niet altijd gelukkig van wordt om op te kauwen. Ik ben lactose-intolerant en heb vaak ook last van sojamelk. Daarom gebruik ik amandelmelk als alternatief. Ik heb verschillende merken en versies (gezoet/ongezoet) uitgeprobeerd, maar vind meestal de smaak net iets te noot-ig of juist waterig.

In mijn combinatie-review van de Lima Muesli Yoga en ongezoete amandelmelk van Lima heb ik speciaal gelet op:

1) de kauwfactor van de muesli,
2) haver-vruchten verhouding van de muesli,
3) kruiden in de muesli,
4) smaak en dikte van de amandelmelk,
en 5) totale smaakbeleving.

De muesli heb ik getest met de Lima amandelmelk.

Cijferlijst

1) Kauwfactor: 6

De nootjes waren wel lekker weg te kauwen maar de stukjes vijg waren wat taai. Dus tenzij je de boel echt laat verzachten in (amandel)melk, moet je wel je kaakspieren aan het werk zetten.

2) Haver-vruchten verhouding: 9

Ik ben vooral enthousiast over de zwarte bessen! Die heb ik niet eerder gezien/geproefd in muesli. De verhouding is in ieder geval heel goed; royaal aantal nootjes en stukjes fruit door de muesli… Lekker.

3) Kruiden: 8

Eerlijk is eerlijk, wanneer ik Ayurvedische kruiden tegenkom als ingrediënt in eten of drinken ben ik voorzichtig. Een klein beetje is lekker, keyword beetje. Uiteindelijk heb ik me voor niets zorgen gemaakt: de Ayurvedische specerijen kon ik proeven, maar het was niet overweldigend. Meer een hint van. Deed me een beetje denken aan de “gezellige smaak” van speculaas specerijen. Extra lekker met het koude weer nu.

4) Amandelmelk: 8

Lekker! Het was romig en had geen vervelende nasmaak, twee dingen waar ik het meeste tegen aanloop met amandelmelk. Het was ook niet te dik of juist te waterig.

5) Complete smaak: 8

De mix van kruiden, fruit, nootjes, en haver en tarwe was superlekker! Nogmaals, de zwarte bessen zorgden voor een zoetzure smaak die goed samenging met de licht pittige Ayurvedische kruiden. De amandelmelk smaakte extra romig met de hazelnoten, zonnebloem- en pompoenpitten. De gedroogde dadels en vijgen maakten de boel ietsje zoet – fijn in combinatie met de ongezoete amandelmelk.

Gemiddelde cijfer: 7.8

Mijn conclusie: super lekker, gezond, biologisch (biogarantie & EU BE-bio-1) en duurzame (terracycle recyclede verpakking) tussendoortje vooral voor wanneer het koud is. Ook fijn als ontbijt of in smoothies.

Lees tip:  Power of Smoothies

Waar haal je Lima producten?

Wil je zelf ook deze Lima producten proberen? Deze zijn te verkrijgen bij winkelketen Ekoplaza en andere kleinere natuurwinkels. Voor de lijst met verkooppunten in Nederland (of België); check deze pagina.

Heb jij een goede tip voor een gezond tussendoortje of ontbijt? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Author: Kubra Zehra

Wereldburger (3 continenten in 6 jaar) | omgevingspsycholoog | (chill)loper & wannabe bergbeklimmer | schrijven is zilver, zingen is goud | Oprichter internationale omgevingspyschologie platform ePSIch (EΨch)

Share This Post On

1 Comment

  1. Bedankt voor je leuke artikel en de reviews, hier heb ik wat aan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.